«

Keresés

Ion-Lock technológia

Fokozottabb védelem a látható elszíneződéssel szemben

 

Az ion-lock technológiával (ILT) a Sikkens Wood Coatings áttörést ért el a fa extraktanyagok szigetelése terén. A szabadalomra bejelentett technológiával biztos védelmet nyújtunk a kivérzés ellen. Jelentősen csökkennek a látható elszíneződések a lazúros vagy fedő bevonattal rendelkező felületeken.

 

Az innovatív CETOL® WM 675 és CETOL® WM 680 köztes bevonat azonban nem csak az elszíneződéseket csökkenti hatákonyan, hanem javítja a póros kihasználást és -kitöltést, ezáltal pedig a teljes bevonatrendszer időjárással szembeni ellenálló képességét. A legtöbb lombhullató és tűlevelű fafajtához használható. Mivel nem használunk nehézfémeket, a CETOL® WM 675 és CETOL® WM 680 környezetkímélő, fenntartható termék.

 

Így működik az Ion-Lock technológia:
A szigetelő hatás elérése érdekében az általában negatív (–) töltésű fa extraktanyagok és a pozitív (+) töltésű kötőanyag-összetevők közötti ellentétet használják ki. A színezőanyagokat az ion-végződések vonzzák, így megkötik azokat a bevonatban (lásd az alábbi ábrát). A fa extraktanyagok felszínre kerülése ilyen módon sok esetben csökkenthető vagy akár teljesen ki is küszöbölhető. Ez különösen tölgyfa esetében érvényes.

Tölgyfa Ion-Lock technológia nélkül
Tölgyfa Ion-Lock technológia nélkül
Tölgyfa Ion-Lock technológiával
Tölgyfa Ion-Lock technológiával

Nagyfokú szigetelő hatás nehézfémek nélkül

Megkötőerő A hagyományos kötőanyag-struktúrákkal a felszabadult extrakt anyagok teljes körűen nem köthetők meg az izoláló rétegben. Az ILT elektrokémiai folyamatai során az ioncsoportok a rétegben megkötik a felszabadult extrakt anyagokat, így megakadályozzák azok felületre történő kijutását.

Fixálás: A színezőanyagok a fixálás során tartósan megkötődnek.

Különböző negatív töltésű extrakt anyagok

Kötőanyag pozitív ioncsoportokkal

A kötőanyag pozitív töltésű összetevői

Röviden

  • Biztos védelem a fa extraktanyagok kikerülése ellen, különösen tölgy esetében
  • Jó pórusnedvesítés és póruskitöltés, mely fokozza a teljes bevonat időjárással szembeni ellenállóságát
  • Környezetkímélő, fenntartható termék, mivel nem tartalmaz nehézfémeket
  • A legtöbb lombhullató és tűlevelű fafajtához használható