«

Keresés

Szakértelem:

A mártóberendezések és a locsolórendszerek karbantartása és fertőtlenítése

 

A mártóberendezés és a locsolórendszereket rendszeresen karban kell tartani és fertőtleníteni kell, hogy a lehető legjobb bevonási eredményeket érjék el, illetve elkerüljék a baktériumok elszaporodását és az emiatti szagterhelést. Ezt a legcélszerűbben egyszerű napi intézkedésekkel lehet elvégezni.

A munka megkezdése előtt és locsolás esetén naponta többször ellenőrizze a viszkozitást egy DIN-4 vagy ISO-3 pohárral – az átfolyási idők a megfelelő műszaki tájékoztatóban találhatók. A hígításhoz csak tiszta csapvíz használható. Minden, a keveréshez, hígításhoz vagy áttöltéshez használt eszközt a használat után tiszta vízzel azonnal meg kell tisztítani és hagyni kell megszáradni. Locsolórendszerek esetén arra kell ügyelni, hogy a fúvókák nyitottak, a szűrők pedig tiszták legyenek.

 

Javasoljuk, hogy a munka végén ürítsék ki a locsolórendszert, és friss vízzel tisztítsák meg azt és a mártómedencét mindig fedjék le, ha nincs használatban.

A mártóberendezések és locsolórendszerek fertőtlenítését megelőzési céllal kell végezni. Ehhez jól használhatók az üzemi leállások, pl. szabadságok vagy karácsonyi szünetek. A fertőtlenítés akkor szükséges, ha a bevonatnak kellemetlen szaga van.

 

Ennek során kiemelten fontos, hogy leeresszék a bevonat anyagot, és a kellemetlen szagú anyagot ártalmatlanítsák – a fertőtlenítést követően semmiképpen se töltsék vissza azt. Fertőtlenítőszerként pl. a Lyso 3025 használatát javasoljuk.