«

Keresés

A hosszú élettartam és a természetesség tökéletes kapcsolata:

fa-alumínium-ablak-rendszer

 

A modern építészet, illetve a napenergia passzív használata és az alacsony energiájú házak egyre nagyobb ablakokat tesznek szükségessé. A fa-alumínium-ablakok mindezt lehetővé teszik és számos előnnyel szolgálnak: nagyfokú saját stabilitás, kiváló hőszigetelés és számos alakítási lehetőség. Ezen felül könnyen ápolhatók és rendkívül hosszú élettartamúak. A Sikkens Wood Coatings biztosítja az optimális bevonatot az ablakok védelméhez, illetve vonzó kínálattal rendelkezik a színbeli kialakításhoz.

A fa és az alumínium erős csapat:

A fa nem csak statikai funkciót tölt be, hanem természetes építőanyagként kellemes környezetet is teremt. Az alumínium védi a fát az időjárástól, így biztosítva a tartósságot. A fa-alumínium-ablakok ilyen módon maximális védelmet élveznek a környezeti hatásokkal szemben, illetve hatásos tűzvédelmi tulajdonságaiknak köszönhetően tartósabban ellenállnak a tűznek is.

 

Maximális stabilitás és hosszú élettartam
Az alumínium hatékony védelme megőrzi a fa szilárdságát, ez által pedig különösen hosszú élettartamúvá teszi a fa-alumínium-ablakokat. Vannak azonban további előnyök is: Az anyagok és a funkciók határozott szétválasztásával az eltérő hőszigetelési tulajdonságok még nagy hőmérsékletingadozás esetén sem vezetnek kapcsolódási problémákhoz. Épp ellenkezőleg: Mivel a fa gyakorlatilag nem reagál méretváltozással a hőmérséklet változására, nem kerül sor a fugák szétnyílására.

 

Ezen felül a fa-alumínium-ablakok semmilyen más anyagkombinációhoz nem fogható alkotási szabadságot biztosítanak. Az innovatív CETOL® lazúrokkal és a brilliáns RUBBOL® lakkokkal biztosítható a felület tökéletes védelme, és a harmonikus, pontos, egymáshoz illeszkedő színbeli kialakítás.

 

Példa a fa-alumínium-bevonatrendszerekre

 
 
 
Impregnálás*
Alapozó
Közbenső bevonatZárórétegÁtlátszó
Tűlevelű fa és merantiEgyéb trópusi és
lombhullató fafajták
CETOL® WP 562 BPD**
CETOL® WP 566 CETOL® WP 566
CETOL® WM 665
CETOL® WM 675
CETOL® WM 680
CETOL® WM 610
CETOL® WM 675
CETOL® WM 680
CETOL® WF 973
CETOL® WF 950
CETOL® WF 955
CETOL® WF 980
CETOL® WF 973
CETOL® WF 950
CETOL® WF 955
CETOL® WF 980
Fedő
Tűlevelű fa és merantiEgyéb trópusi és
lombhullató fafajták
CETOL® WP 562 BPD**
RUBBOL® WP 194 RUBBOL® WP 194
RUBBOL® WM 270***
RUBBOL® WF 378
RUBBOL® WF 380

CETOL® WM 270
CETOL® WF 373
CETOL® WF 375
CETOL® WF 378
CETOL® WF 380
CETOL® WF 373
CETOL® WF 375
CETOL® WF 378
CETOL® WF 380

 

*

Az itt bemutatott bevonatfelépítések csak példák. Kérjük, vegyék figyelembe a megfelelő műszaki tájékoztatókat, és a Sikkens Wood Coatings területi képviselőn vagy a gyáron keresztül kérjenek rendszertanácsadást.

**

A DIN 68800-3 (állapot: 2012. február) szerint fa-alumínium esetén javasolt a penésszel szembeni impregnálás. Ez a megbízóval egyeztetve Cetol® WP 562BPD végezhető el.

***

Vörösfenyő esetében a Cetol® WM 675/WM 680 helyett a Rubbol® WM 270 használatát javasoljuk köztes rétegként