«

Keresés

Sikkens – igazi sikertörténet

Cégünk 1792-es alapítása óta nagy teljesítményt ért el: Növekedés a bővülő keresletnek köszönhetően, jelentős fejlesztések és számottevő egyesülések. Tekintse meg cégünk történetének legfontosabb adatait.


1792

A gronigeni Maler Wiert Willem Sikkens elkezd lakkokat gyártani, és értékesíti azokat festő kollégáinak és más ügyfeleknek. Megszületik a Sikkens márka.

 

1837
Geert Willem, aki a céget apjától vette át, bevonta sógorát, Willem Penaat-ot a lakkgyártásba. Létrejön a G. W. Sikkens & Co. – egy név, mely hamarosan a minőség és a kézműipari szakértelem szinonímájává válik.

 

1869
Az első gyárat Groningen mellett alapították. Röviddel ezután megépült az emdeni telephely, hogy kielégíthessék az egyre nagyobb németországi keresletet.

 

1903
Újabb gyárat avattak fel a Helpmann nevű groningeni iparterületen. A későbbiekben a komplexumot egy minőségellenőrző és termékfejlesztő laboratóiummal bővítették.

 

1928
A Sikkens bevezette a cellúlózlakkot, melynek gyártása egy különleges gyárban folyt. Az új, permetezhető lakk különösen az iparban került széles körben alkalmazásra.

 

1934
A Rubbol AZ szintetikus lakkal megkezdődött a festő szakma új korszaka. A Sikkens már akkor is az iparág egészének nyújtott folyamatos tájékoztatást a modern termékekkel és megmunkálási módszerekkel kapcsolatosan.

 

1939
A cég egésze Groningenből Sassenheimba költözött. A második világháború kényszerszünetét a Sikkens arra használta, hogy laboratóriumaiban műgyantát állítson elő.

 

1947
A háború során folytatott kutatómunka eredményeként megalakult a "Synthese" műgyantagyár, mely ma az Akzo Nobel Kunstharze nevet viseli. Ezen kívül a Sikkens hatékony karbantartási tervet vezetett be, melynek köszönhetően az épületek védelmét hosszútávon tudta biztosítani, csökkentve ezzel a költségeket.

 

1957
Németországi piacralépés a Hamburg melletti pinnebergi telephely megnyitásával. Ezzel egyidejűleg a Sikkens az ötvenes-hatvanas években olyan közismert gyárakat vásárolt meg, mint az Alpha Wandfarbe, a Flexa Heimwerkerfarbet, a Smits' Bautenlacke und nautische Farben, valamint a Cetabever Beize. További gyártóegységeket nyitottak Belgiumban, Svédországban, Olaszországban és Németországban. A gyártó telephelyek a "Synthese"-hez hasonló nyersanyaggyárakkal együtt alkották a Sikkens Holding-társaságot.

 

1962
A Sikkens-csoporthoz csatlakozott a Koninklijke Zout Kette (KZK).

 

1965
Ez összeolvadt a Koninklijke Zwanenberg Organon (KZO)-val.

 

1969
A KZO-t egyesítették az AKU-val, Algemene Kunstzijde Unie, így jött létre az Akzo. Németországban megvásárolták a Lesonal Festékgyárat, Franciaországban az Astralt, melyek a Sikkens-csoporttal együtt alkották az Akzo Coatings-ot. Ezzel letették a Nyugat- és Kelet-Európai, Észak- és Dél-Amerikai, valamint ázsiai és afrikai növekedés alapkövét.

 

1993
Az Akzo fuzionált a svéd Nobel Társasággal, mely 1871 óta gyártott lakkokat és polírozókat, így létrejött az Akzo Nobel. A bevált márkaneveket, mint a Rubbol lakkokat, Cetol lazórokat, Alpha falfestékeket ugyanúgy megtartották, mint az 1792 óta fenntartott minőséget.

 

2000
Az ipari fabevonatok üzletága az AkzoNobel Industrial Finisheshez tartozik.

 

2010-ig
Számos innováció és koncepció bevezetése, mint pl. a Duraflex-technológia, az Ion-Lock technológia vagy a LONGLIFE jótállási koncepció.

 

2011
A Disney és a McDonald's a Sikkenst választja a faépítőanyagok bevonatainak globális beszállítójául.

 

2013
A Sikkens Holzbau üzletág átalakul Sikkens Wood Coatings-zá, ezzel pedig a fabevonatok kerülnek a középpontba.